Tiedeklubi 22.3.2023: Luottamus ja pakolaisuus suomalaisessa yhteiskunnassa

Miten luottamus ja pakolaisuus liittyvät toisiinsa suomalaisessa yhteiskunnassa? Miksi luottamuksen tutkimus on tärkeää pakolaisuuden ymmärtämiseksi ja miten voimme käyttää luottamusta analyyttisenä käsitteenä tutkimuksessa? Miten luottamus rakentuu ja miten se voi muuttua epäluottamukseksi viranomaiskohtaamisissa?

Luottamuksen eri näkökulmista keskustelemassa ovat pakolaistutkija, ihmismaantieteen dosentti Eveliina Lyytinen Siirtolaisuusinstituutista ja sosiaalipolitiikan väitöskirjatutkija Liselott Sundbäck Åbo Akademista. Keskustelua juontaa Mobile Futures STN -hankkeen vuorovaikutusvastaava Yasmin Samaletdin.

Maaliskuun Tiedeklubin järjestää Siirtolaisuusinstituutti.

Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) luotsaamat Tiedeklubit siirtyvät keväällä 2023 Tieteiden talon ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan Tiedekahvilaan (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki). Tiedekahvilassa kuullaan monipuolisia keskusteluja eri tieteenaloilta 22.3., 26.4. ja 24.5. klo 17.00–18.00. Tapahtumiin on vapaa pääsy, mutta paikkoja on rajoitetusti. Keskustelut äänitetään myös podcasteiksi, jotka julkaistaan klubien jälkeisinä päivinä Tiederadio-kanavalla SoundCloudissa ja Spotifyssa.