Saavutettavuusseloste

Mobile Futures -sivuston saavutettavuusseloste

Mobile Futures -hanke pyrkii varmistamaan verkkosivustonsa saavutettavuuden Euroopan parlamentin verkkosivujen saavutettavuusdirektiivin mukaisesti.

Tämä saavutettavuuslausunto koskee mobilefutures.fi-sivustoa, ja se on luotu 16. elokuuta, 2023.th, 2023.

Digitaalisen palvelun saavutettavuuden tila

mobilefutures.fi -sivusto täyttää osittain WCAG 2.1 AA:n (Web Content Accessibility Guidelines) saavutettavuusvaatimukset. Olemme arvioineet verkkosivuston saavutettavuuden. Arvioinnissa verrattiin verkkosivuston sisältöä WCAG 2.1 -vaatimuksiin.

Sivuston sisältö ja/tai toiminnot, jotka eivät ole vaatimusten mukaisia.

Verkkosivuston käyttöjärjestelmä on WordPress, ja siksi sivuston tärkeimmät elementit, esimerkiksi valikko, täyttävät saavutettavuusvaatimukset. Sivusto sisältää kuitenkin elementtejä ja tiedostoja, jotka eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Tärkeimmät havaitsemamme ongelma-alueet ovat käännökset ja värimaailma.

Verkkosivuston staattisten osien kääntäminen englannista suomeen ja ruotsin kielelle on automatisoitu kolmannen osapuolen ohjelmiston avulla. Vaikka ylläpitäjät pyrkivät tarkistamaan ja muokkaamaan mahdolliset virheet, automatisointiprosessi saattaa aiheuttaa sen, että verkkosivuston tekstit käännetään väärin ilman, että ylläpitäjät huomaavat sitä. Verkkosivuston osat, esimerkiksi uutiset ja blogi, on kirjoitettu joko englanniksi, suomeksi tai ruotsiksi, eikä niitä ole käännetty lainkaan; ruudunlukuohjelmalle ne näyttävät sisällöstä riippumatta englanniksi kirjoitetuilta. Ylläpitäjät pyrkivät ratkaisemaan käännöksiin liittyvät ongelmat.

Verkkosivustolla käytetyt värit vastaavat Moe Mustafan suunnitteleman hankkeen graafista identiteettiä. Tekstin ja taustan värien välinen kontrasti on riittävä verkossa saatavilla olevien värikontrastin tarkistusohjelmien mukaan. Jotta ohjeet täyttyisivät täysin, kontrastia olisi lisättävä, mikä otetaan huomioon verkkosivustoa päivitettäessä.

Saavutettavuuspalaute

Jos haluat ilmoittaa verkkosivuston saavutettavuuteen liittyvästä ongelmasta, ota meihin yhteyttä sähköpostitse: hello@mobilefutures.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat verkkosivustolla saavutettavuusongelmia, lähetä palaute ensin verkkosivuston ylläpitäjille. Vastauksen saaminen voi kestää jopa 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen vastaukseen tai et saa vastausta kahden viikon kuluessa, voit tehdä kantelun Etelä-Suomen aluehallintovirastolle. Viraston verkkosivuilla on yksityiskohtaiset ohjeet (vain suomeksi ja ruotsiksi) siitä, miten kantelu tehdään ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Esteettömyyden valvontayksikkö

http://www.saavutettavuusvaatimukset.fi

saavutettavuus@avi.fi

+358 295 016 000