Living Lab - stimulerar samarbete och samskapande av kunskap

Vi utvecklar tvärvetenskapligt och sektorsövergripande samarbete genom något som vi kallar för Living Lab. Syftet med Living Lab metoden är att samarbeta med intressenter för att planera forskning, diskutera resultat och behov på integrationsfältet, skapa kunskap tillsammans och slutligen komma fram till praktiska sätt att omsätta forskningsresultat i integrationspolitik och -praxis. Under det senaste året har vi organiserat flera Living Labs inom ramen för våra arbetspaket, vi har träffat till exempel justitieministeriet, det mångkulturella centret Villa Victor i Uleåborgs stad och många andra, för att dela kunskap, tänka tillsammans och samarbeta, detta är en del av Mobile Futures strategiska interaktion med intressenter, ett sätt att få genomslagskraft och samarbeta med det omkringliggande samhället. Living Lab är ett koncept som vi kommer att utveckla under hela projektets gång, och vi lär oss ständigt nya saker.

I november ordnade vi ett större Living Lab -evenemang i samarbete med en av våra viktigaste intressenter och styrgruppsmedlemmar. Moniheli ry. Living Lab samlade över 20 organisationer för att fundera på hur man kan förändra diskussionen om migration och integration i tider av demografiska förändringar. Viktiga teman som empati och hur man bekämpar polarisering framkom. Vi diskuterade också vad det formella integrationsspråket i Finland bör vara - kan det finnas flera? Hur man kunde engagera privata sektorn och få med dem i diskussionerna var också något dom deltagarna funderade på. Evenemanget bekräftade att samarbete över sektorsgränserna är en viktig del av integrationen och att det finns ett behov av att samlas och prata.

I framtiden kommer vi att fortsätta med mer fokuserade Living Labs kring specifika teman som framkom under evenemanget. Om du vill diskutera ett visst ämne som rör migration eller integration med våra forskare kan du kontakta oss via hello@mobilefutures.fi eller kontakta vår samordnare Yasmin Samaletdin direkt!

Upptäck mer från Mobile Futures

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa